You Are Here: Home » Video » Silent Film Director – aplicație video tip Instagram

Silent Film Director – aplicație video tip Instagram

Silent Film DirectorSilent Film Director este o aplicație video care-ți permite înregistrarea și apoi aplicarea unor filtre, 7 la număr, pe secvența filmată. E un fel de Instagram pentru video clipuri. Am mai scris despre ea aici.

Mie-mi place foarte mult. Dacă pentru fotografii, datorită camerelor foto extraordinare de pe Lumia dar și Nokia 808 sau Nokia N8, folosesc foarte rar aplicații de editare foto, pentru a surprinde video unele momente, folosesc frecvent Silent Film Director.

Deși aplicația permite, din păcate nu pot filma secvențe foarte lungi deoarece durează mult procesarea iar fișierul rezultat îmi consumă destul de mult din abonamentul de date. Mă rezum la secvențe între 10 și 30 de secunde. De exemplu, pentru un clip de 12 secunde cum e acesta cu porumbeii, procesarea durează cam 2 minute și rezultă un fișier .3gp la 720p de 12 MB. Știe și rezoluții mai mici dar nu are rost să fac rabat de la calitate.

De asemenea SFD permite înregistrarea la viteze diferite (timescale – speed up/slow down) și aplicarea unor filtre audio. Are 9 soundtrack-uri predefinite dar se poate folosi și sunetul original captat. Videoclipul de sus are un astfel de efect audio iar cel de jos redă sunetul default.

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Tu ce crezi?

Scroll to top