You Are Here: Home » Video » Optical Image Stabilisation: Nokia Lumia 920 @ Critical Mass Oradea

Optical Image Stabilisation: Nokia Lumia 920 @ Critical Mass Oradea

Critical Mass, OradeaÎmi place să testez limitele, să văd până unde se poate merge, să experimentez. Nu dau cu ciocanul în produse și povestea will it blend e penibilă. Dar am fost impresionat de testul cu Lumia 920 cu snowskates pe pârtie.

Pentru că m-am lămurit cum stă la capitolul Nokia Rich Recording, am profitat de evenimentul Critical Mass care a avut loc Duminică în Oradea și am testat limitele funcției Optical Image Stabilisation din Lumia 920. Ținând cont de forma, dimensiunea și greutatea unui smartphone, poate fi dificil să obții din prima un clip sau fotografie bună și poți să pierzi “acel moment”. Dar cu OIS și Smart Shoot, lucruri care ar trebui să se regăsească în orice smartphone, măcar în cele de top, procentul momentelor ratate se poate reduce foarte mult.

Nu m-am așteptat la miracole, nici măcar la o imagine cu caracteristici asemănătoare cu una obținută cu orice tip de action camera. Străzile noastre sunt praf iar evenimentul a presupus un marș, s-a mers în coloană, la viteză mică unde mișcările bruște și accentuate se fac tot timpul. La o filmare din mână, aceste lucruri nu se întâmplă și se pot observa în secvențele statice din montaj.

Intenționez să reiau acest experiment în momentul în care-mi va fi livrat un suport mai sănătos. De data asta am folosit un GorillaPod, un Tripod Mount și două fașete. Prima parte a clipului de mai sus a fost filmată cu Lumia 920 iar de la minutul 2:40 am folosit Nokia 808 pentru a se putea vedea cum arată o astfel de filmare fără OIS.

Foto via Oradeanul.com

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Comments (1)

Tu ce crezi?

Scroll to top