You Are Here: Home » Good2Know » Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy CameraGSMArena a publicat un articol în care au comparat capabilitățile foto și video ale Nokia 808 cu Samsung Galaxy Camera. Adică un smartphone cu o cameră foto compactă.

Samsung Galaxy Camera are o dimensiune a senzorului de 1/2.3″, beneficiază de 16.3 MP, diafragmă 2.8 – 5.9 și sistem de operare Android 4.1 (Jelly Bean). Toate informațiile despre specificațiile camerei și prețul ei, le puteți găsi aici

După o trecere în revistă a specificațiilor software și hardware ale celor două gadgeturi, GSMArena trece și la testele propriu zise. Primele teste au fost făcute în condiții de luminozitate bună, fără zoom și fără trepied. Rezultatul: atât în cazul fotografiilor făcute cu 8 MP cât și în cele cu 38 MP, Nokia 808 câștigă!

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

Galaxy Camera devine competitivă la folosirea zoom-ului, aceasta având și posibilitatea unui zoom de 21x. Exemplele de mai jos sunt făcute cu 2.2x, maximul oferit de Nokia 808.

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

În cazul fotografiilor macro, Galaxy Camera se poate aproapia mai mult de obiectul fotografiat.

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

Testele în condiții de noapte au fost făcute atât cu bliț cât și fără dar și cu funcția “night mode” activată sau dezactivată. Cu blițul activat, ambele gadgeturi au scot fotografii la o calitate asemănătoare. Datorită dimensiunilor, blițul din Galaxy Camera este mai mare, luminează mai bine scena iar cel din Nokia 808 este concentrat în centrul imaginii.

Concluzia celor de la GSMArena este că în condiții de iluminare scăzută, Galaxy Camera poate scoate fotografii mai bune fără bliț iar dacă blițul este activat, imaginile sunt mai luminoase dar în anumite condiții, Nokia 808 cu blițul activat poate reda mai bine detaliile fotografiilor însă fără bliț nu se prea descurcă.

Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera Nokia 808 PureView Vs. Samsung Galaxy Camera

La capitolul video, Galaxy Camera beneficiază de avantajul numit Optical Image Stabilization (pe care-l găsiți în Nokia Lumia 920) însă Nokia 808 poate reda mai bine detaliile. În ceea ce privește sunetul, Nokia 808 este în avantaj net datorită tehnologiei Rich Recording.

Anyway, the Nokia 808 PureView is the smartphone equivalent of a decades-old world record. A combination of genius, inspiration and hard work – and perhaps a bit of good luck – that’s just impossible to match even if all the ingredients are there. We don’t think anyone was surprised at the Nokia 808 PureView getting the better of another digicam

Sursa: GSMArena.com

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Scroll to top