You Are Here: Home » Good2Know » Nokia 808 PureView – ultimul smartphone cu Symbian

Nokia 808 PureView – ultimul smartphone cu Symbian

Nokia 808 PureViewNokia 808 este ultimul model de smartphone cu sistem de operare Symbian.

Într-un document privind rezultatele financiare pe ultimul trimestru al anului 2012, dat azi publicității, compania Nokia a anunțat că nu vor mai produce telefoane cu sistemul de operare Symbian.

During our transition to Windows Phone through 2012, we continued to ship devices based on Symbian. The Nokia 808 PureView, a device which showcases our imaging capabilities and which came to market in mid- 2012, was the last Symbian device from Nokia.

Symbian 3, ultima versiune a acestui sistem de operare, a fost lansat în 2010 și primul telefon care a beneficiat de el a fost Nokia N8. Updateuri ale acestei versiuni, au fost lansate în Mai 2011, Symbian Anna și în August 2011, Nokia Belle, versiune pe care o găsim și în Nokia 808 PureView.

Această declarație și necomentarea informațiilor cu privire la lansarea unui smartphone cu Windows Phone și o cameră foto asemănătoare celei existente în Nokia 808, ar putea însemna că speculațiile sunt adevărate și poate că-l vor lansa în cadrul Mobile World Congress de luna viitoare.

Sursa: results.nokia.com

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Comments (1)

Tu ce crezi?

Scroll to top