You Are Here: Home » Good2Know » Instagramology – un blog cu şi despre Instagram

Instagramology – un blog cu şi despre Instagram

instagramologySâmbătă, la Cluj, are loc un eveniment inițiat de Instagramology, primul blog din România cu și despre Instagram. #instawalkcj adună pasionații de mobile photography la un photo walk în care imaginile vor fi postate în timp real pe Instagram și alte rețele sociale.

Profit de lansarea aplicației oficiale de Instagram pentru WP8 și Sâmbătă voi pune la treabă un Nokia Lumia 920, Lumia 520 dar și telefonul mobil cu cea mai bună cameră foto din lume, Nokia Lumia 1020 😀

Proiectul Instagramology a fost inițiat de către Robert Katai, pe care l-am rugat să scrie câteva rânduri în care să explice “despre ce-i vorba în propoziție”.

Totul a început într-o dimineaţă (ca orice poveste frumoasă) cu un chat pe Facebook cu unul dintre viitori speakeri la o conferinţă ce urma să o organizez. A sunat cam aşa:

Salut! Ce-ai zice să vorbeşti la prima conferinţă despre Instagram din România?
şi am primit patru confirmări. Apoi am fost întrebat:
Da cum se numeşte conferinţa?
la care eu:
ăăăă…Insta…Instagramology!
şi aşa a rămas.

Sub umbrela Instagramology am reuşit să organizez prima conferinţă despre Instagram, apoi am reuşit să lansez primul ebook despre Instagram din România şi am continuat cu un workshop despre Instagram. După workshop a urmat o pauză şi nu am mai făcut nimic. Poate şi pentru că tocmai treceam printr-o tranziţie profesională. Dar lucrurile s-au lămurit când Dragoş Alexa m-a luat la o discuţie serioasă:

Bă, ce faci cu Instagramology? Stă acolo şi se-mpute. De ce nu scrii nimic pe el? De ce nu-l faci un blog? Care-i următorul eveniment pe care-l faci sub numele Instagramology?

şi atunci a fost momentul acela de aaaahaaaaaa. Aşa că am fugit acasă, mi-am schimbat toată interfaţa de site şi am început să scriu pe Instagramology aducându-l azi la ce se vede – un blog cu şi despre Instagram.

Dar nu a trebuit să mă opresc la doar a scrie pe blog aşa că împreună cu Andrei Aroneţ am organizat un instawalk în Alba Iulia sub numele de #instawalkab. O plimbare de weekend unde împreună cu instagrammerii din Cluj-Napoca ne-am dus în Alba Iulia să facem poze.

Următorul proiect de care sunt foarte mândru a fost făcut împreună cu Brad Florescu. Cred că este primul concept de interviu luat pe Instagram (cel puţin în România, dacă nu în toată lumea) – eu îl întrebam printr-o fotografie pe şi el îmi răspundea în timp real tot printr-o fotografie pe Instagram. Totul s-a întâmplat în jurul hashtag-ului #instainterviu.

În fiecare zi încerc să găsesc articole noi care să răspundă la întrebările oamenilor despre Instagram, încerc să duc acest blog ca un fel de tips & tricks pentru cei care au nevoie de mai multe informaţii şi chiar să propun instagrammeri care merită urmăriţi.

Desigur, Instagramology nu se opreşte aici şi continui cu următorul proiect, #instawalkcj, unde îi invit pe toţi instagrammerii, din Cluj și de oriunde, să ni se alăture Sâmbătă, 23 Noiembrie, de la ora 13:00 în Parcul Central, pentru o instagramare a orașului.

Și nu uitați: sharing is caring 😉

instawalkcj

Fotografiile de la photo walk-ul de Sâmbătă pot fi văzute în timp real urmărind hashtagul #instawalkcj pe Instagram, Twitter și Facebook.

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Comments (1)

Tu ce crezi?

Scroll to top