You Are Here: Home » Foto » Fotografii de produs pentru magazine online

Fotografii de produs pentru magazine online

În ultimii 2 ani am observat o creștere a numărului de magazine online cu produse handmade. Pentru unii e un hobby transformat în full time job dar pentru cei mai mulți e doar o suplimentare a veniturilor. Cei care și-au permis să investească o sumă mai mare, au siteuri mai frumoase, mai complexe iar fotografiile produselor sunt executate profesionist. Dar cele mai multe scârțâie din toate punctele de vedere.

Dacă un produs de serie poate fi văzut, atins, mirosit într-un magazin fizic și comandat ulterior într-unul online, produsele handmade pot fi prezentate unui număr cât mai mare de potențiali clienți doar prin intermediul siteului. În acest caz, fotografiile produselor trebuie să fie cât mai bune. Trebuie să-i oferi vizitatorului aceeași experiență vizuală ca atunci când vede un afiș McDonald’s. O fotografie bună îți poate crește vânzările și poate că dintr-un simplu hobby care-ți aduce câțiva lei în plus, în scurt timp să-ți faci un business adevărat, să-ți câștigi banii făcând exclusiv doar ceea ce-ți place.

Echipamentele necesare pentru fotografii de produs profi, costă foarte mult. Puteți vedea aici cum arată, de ce aveți nevoie și vă puteți face o idee despre costuri. Dar pentru un mic magazin online care vinde bijuterii, haine sau diverse accesorii lucrate manual, cum e acesta de exemplu, un lightbox se poate face și cu o investiție minimă. Tot ceea ce vă trebuie este o cutie de ambalaj suficient de mare, hârtie și 2 lămpi. Găsiți pe YouTube foarte multe exemple de lightbox-uri de acest tip, vedeți aici câteva.

Eu am început să-mi fac unul aseară și m-am inspirat din acest clip. Am primit ieri un colet și cum mă tot împiedicam de cutie prin casă, mi-a venit ideea să fac un lightbox. Din păcate, Vineri seara la ora 20:00 sunt mici șanse să găsești o librărie deschisă în zona în care locuiesc. Așa că am improvizat cu hârtie de împachetat pe care am dat 2 lei la supermarketul din cartier și am folosit o singură sursă de lumină, o veioză Ikea cu o formă nu foarte utilă pentru acest scop. Dar în zilele următoare voi remedia aceste lucruri și o să postez câteva imagini.

Ceea ce vedeți mai jos sunt două exemple de cum puteți face fotografii de produs cu telefonul mobil, mai exact cu Nokia 808 (în zilele următoare voi face cu mai multe modele Nokia) și ținând cont că nu am avut hărtie și cele 2 surse de lumină corespunzătoare, imaginile sunt sub ceea ce se poate obține. Cu toate astea, sunt mult mai bune față de multe fotografii de produs pe care le-am văzut în magazinele online cu produse handmade.

Fotografiile nu sunt procesate, nu am intervenit asupra lor, doar le-am redimensionat pentru a putea fi postate. Click aici și aici pentru versiunea full.

Nokia 808 PureView - lightbox test 1 Nokia 808 PureView - lightbox test 2

Alexei Ciprian

Nokia phone photography enthusiast & owner @ PurePX.com
Facebook | Twitter | Instagram | Flickr

Comments (4)

Tu ce crezi?

Scroll to top